×

Externe -- Data și ora publicării: 16.09.2024 11:58:10

Sportul a dominat premiile IBC 2024 pentru Inovație



Amsterdam (MEDIA EXPRES) / 15 sep 2024 / IBC2024 a anunțat câștigătorii Premiilor IBC pentru Inovație, onorând munca organizațiilor care transformă peisajul media, divertismentul și tehnologia. Premiile pentru Inovație, care recunosc eforturile colaborative de a dezvolta soluții ce abordează provocările reale din industrie, au fost prezentate la o ceremonie de gală la RAI Amsterdam.

Premiul Content Creation a revenit Olympic Broadcasting Services și partenerilor săi, pentru producția de transmisiuni live cu peste 200 de smartphone-uri contribuind la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 și o rețea 5G maritimă pentru competițiile de navigație din Marsilia.

Premiul Content Distribution a fost acordat National Hockey League, în parteneriat cu Verizon, AWS, Zixi, Vizrt și Evertz, pentru producerea unui cadru de calcul 5G și Edge pentru asamblarea, controlul și livrarea transmisiunilor live.

Premiul Content Everywhere a fost acordat LaLiga, pentru colaborarea cu Play Anywhere și Ease Live pentru a permite o interacțiune reală a fanilor și interacțiunea cu partenerii globali de difuzare și streaming.

Premiul Social Impact a fost acordat Sesame Workshop, pentru Watch Play Learn Distribution Hub, care permite agențiilor guvernamentale și organizațiilor de ajutor să previzualizeze și să solicite videoclipuri pentru copiii aflați în situații de criză.

Premiul Environment & Sustainability a fost acordat France Télévisions, pentru reducerea emisiilor de CO2 cu 300 de tone printr-o rețea privată 5G și o producție cloud 100% glass-to-glass, în timp ce a difuzat un canal 24/7 care a oferit acoperirea Ștafetei Torței Olimpice pentru Paris 2024.

"Recunoașterea și încurajarea inovației în industrie la fiecare nivel este esențială pentru ceea ce face IBC, iar aceste premii joacă un rol esențial în onorarea și încurajarea muncii cu adevărat inovatoare", a declarat Michael Crimp, Director Executiv al IBC.

La ceremonia de decernare a premiilor a fost acordat și Premiul Internațional IBC pentru Excelență (IHFE) lui Mstyslav Chernov din Ucraina, pentru munca sa ca jurnalist video și realizator de filme.

Premiul pentru Cea mai Bună Lucrare Tehnică a fost acordat lui Joshua Maraval, Nicolas Ramin și Lu Zhang pentru lucrarea lor Advancements in Radiance Field Techniques for Volumetric Video Generation: A Technical Overview.

Premiile pentru Inovație au reunit sub același acoperiș premiile IBC pentru Inovație și Impact Social, creând o recunoaștere unificată a progreselor din industrie, cu cinci categorii: Content Creation, Content Distribution, Content Everywhere, Social Impact și Environment & Sustainability. Sportul s-a dovedit a fi un motor important al inovației în 2024, când evenimente sportive majore precum Jocurile Olimpice de Vară și Campionatul European de Fotbal UEFA au fost evenimente media dominante, patru dintre cei cinci câștigători fiind recunoscuți pentru munca legată de acoperirea sportivă.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici



© 2001 -  Media Expres SRL