×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 25.09.2024 15:45:34

Miniseria FIICA NAȚIUNII (2024) are premiera pe 30 septembrie în FOCUS SAT APP



București (MEDIA EXPRES) / 25 sep 2024 / Sfârșitul lunii septembrie aduce o nouă premieră în aplicația Focus Sat: neconvenționala miniserie de inspirație istorică „Fiica națiunii” („Dcera národa”/„Daughter of the Nation”, 2024), o producție Canal+ Original, cu a doua parte disponibilă în aplicație de pe 7 octombrie, iar cea de-a treia o săptămână mai târziu.

Producția este regizată de cehul Matěj Chlupáček și de Cristina Groșan, de origine româno-ungară. Pentru CANAL+ „Fiica națiunii” este primul serial original produs în parteneriat cu Televiziunea Cehă.

Secolul 21 o are pe Britney Spears. Secolul 20 a avut-o pe prințesa Diana, iar în secolul 19 povestea care vindea tabloidele era cea a lui Zdeňka Havlíčková „Fiica națiunii”, fata unui scriitor și politician ceh cunoscut, Karel Havlíček Borovský, fondatorul jurnalismului local din țara central-europeană și al cărei destin este împletit cu istoria tumultuoasă a luptei pentru identitate națională în Cehia secolului XIX.

„Zdeňka era o adolescentă ca oricare alta, în viața căreia s-au amestecat o mulțime de bărbați în vârstă, care încercau să decidă de cine se putea sau nu îndrăgosti”, notează coregizoarea Cristina Groșan. Imaginează-ți că ai 16 ani și părinții tăi își dau cu părerea constant despre tot ceea ce faci. Dar cum ar fi să nu ai părinți și părerea să fie a unei întregi țări?

Exact acestă mare problemă i se întâmplă lui Zdeňka (Antonie Formanová, nepoata celebrului regizor Miloš Forman) al cărei tată moare lăsând-o în grija unor parlamentari naționaliști conduși de František Ladislav Rieger (Jiří Langmajer), care vor să o transforme într-un simbol național. Cu aceeași ferocitate „demiurgică” cu care decideau soarta națiunii, aceștia o tratau pe Zdeňka ca și cum ar fi fost o minoră incompetentă. Mai întâi, ani de zile au păstrat secretul că ea este orfană, apoi au ținut o loterie națională de caritate pentru zestrea ei, care a transformat-o în proprietate publică și, în cele din urmă, au decis chiar cu cine se va putea săruta pentru prima oară și apoi cu cine se va putea căsători.

Zdeňka era însă independentă și voia să trăiască după propriile reguli: să se plimbe singură noaptea prin oraș, să citească romane interzise,​​să se îndrăgostească de un ofițer polonez și chiar să moară tragic – dacă de acestea are nevoie pentru a fi în pas cu moda vremii... Aventurile ei amoroase au fost discutate în Praga luni de zile. Sunt mulți cei care căutau dragostea fiicei națiunii: contele Kounic care s-a îndrăgostit nebunește de ea (totuși ea îl trata doar ca pe fratele ei mai mic), soldatul carismatic Quido Battaglia (un imigrant complet nepotrivit pentru căsătoria cu iubita națiunii) și în sfârșit fermierul plictisitor Antonín Svobody (care dorea doar să pună mâna pe zestrea ei).

Datorită cinematografiei lui Martin Douba și a directorului de imagine Márk Györi miniseria se remarcă prin stilul cât se poate de contemporan de a spune o poveste istorică.

Scenariul semnat de Lucie Vaňková este plin de umor, pasiune și răsturnări de situație, iar rezultatul este o comedie romantică cu elemente dramatice despre o adolescentă rebelă care devine un simbol al trădării naționale. Cei doi regizori Matěj Chlupáček și Cristina Groșan au fost inspirați de seriale similare ca stil, ca „The Great” (2020-2023), „Dickinson” (2009-2021), dar și „The Knick” (2014-2015).

Producția a invitat, de asemenea, talentați cântăreți aspiranți cehi Annabelle, Amelie Siba și Aiko. Cântecele lor sunt interpretate alături de muzică modernă semnată de compozitorul britanic Simon Goff, care a compus și muzică bazată pe temele compozitorului Antonín Dvořák.

Biblioteca VOD a aplicației Focus Sat poate fi accesată de pe aproape orice tip de dispozitiv (laptop, smartphone, televizor, tabletă, smart TV) și include filme și seriale europene din cele mai variate genuri, acestea pot fi descărcate direct din aplicație pe telefonul sau tableta personală și văzute offline. Focus Sat app permite folosirea a două dispozitive smart simultan, oricând și de oriunde de pe teritoriul Uniunii Europene, folosind același cont Focus Sat. Abonații serviciului de satelit Focus Sat pot să testeze gratuit aplicația Focus Sat timp de 7 zile.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici



© 2001 -  Media Expres SRL