×

Programe TV -- Data și ora publicării: 14.10.2024 13:22:33

Un nou sezon din "Comori pierdute ale Egiptului" la National Geographic



București (MEDIA EXPRES) / 14 oct 2024 / National Geographic aduce în fața telespectatorilor un nou sezon al documentarului "Comori pierdute ale Egiptului", luni, 14 octombrie, de la ora 20:00, cu noi descoperiri arheologice remarcabile, dezvăluind misterele care au rămas îngropate de timp în nisipurile deșertului.

Cu acces fără precedent la echipele internaționale de egiptologi, noul sezon prezintă modul în care exploratorii moderni se confruntă cu provocările extreme ale deșertului, descoperind comori găsite la 2.000 de ani distanță, ce continuă să îmbogățească înțelegerea noastră asupra unei civilizații care a marcat profund istoria omenirii.

În inima Egiptului antic
Explorând misterele faraonilor și reginelor din Egiptul antic, documentarul prezintă secretele ascunse ale unor figuri legendare precum Tutankhamon și Ramses al II-lea. Fiecare descoperire aduce la lumină noi informații despre influența acestor conducători, de la reformele religioase revoluționare ale lui Tutankhamon până la strălucirea strategică a lui Ramses al II-lea.

Telespectatorii vor avea ocazia să descopere și palatul regal al lui Khufu, situat la umbra Marii Piramide din Giza, unde arheologii au dezgropat fragmente de papirus care oferă detalii despre construcția grandioasă a acestui palat. Fiecare episod arată complexitatea interpretării acestor documente antice, prezentând cum papirusurile și artefactele găsite în situri contribuie la reconstituirea istoriei.

Descoperiri în locuri neașteptate

Unul dintre aspectele fascinante ale acestui sezon este modul în care arheologii reușesc să facă descoperiri în cele mai neașteptate locuri. Într-unul dintre episoade, o echipă de arheologi găsește artefacte valoroase pe un teren de fotbal, demonstrând că istoria poate fi ascunsă oriunde, chiar și în cele mai surprinzătoare locuri.

Capacitatea de a găsi comori în locuri aparent neașteptate este un tribut adus dedicării și migalei cu care acești experți își desfășoară munca.

Meticulozitate și atenția la detalii sunt vitale pentru a proteja integritatea fiecărei descoperiri și pentru a păstra nealterată povestea pe care o spune.

Theodor Zavalaș, istoric, exprimă în mod elocvent importanța acestor descoperiri: „Ca istoric, am avut ocazia să explorez și să protejez situri istorice și obiecte de patrimoniu ce reflectă evoluția civilizației noastre. Fiecare descoperire, fie ea un artefact uitat sau o clădire străveche, este o fereastră spre trecut, o piesă vitală în înțelegerea identității culturale a unui popor.”

Noul sezon aduce în prim-plan dedicarea exploratorilor moderni care, în ciuda condițiilor dure din deșert, continuă să caute, să descopere și să ne ofere o fereastră spre trecutul strălucitor al unei civilizații ce a schimbat cursul istoriei. „Documentarul Comori pierdute ale Egiptului de la National Geographic ne poartă într-o astfel de călătorie fascinantă, oferind un acces fără precedent la munca egiptologilor care se confruntă cu provocările extreme ale deșertului pentru a aduce la suprafață relicve incredibile. Este o odă adusă acestor exploratori moderni, ale căror eforturi nu doar că dezvăluie comorile ascunse ale Egiptului, dar și îmbogățesc moștenirea umanității”, a adăugat Theodor Zavalaș.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1dkE-X2-lm8&ab_channel=NationalGeographicRomania

National Geographic Partners LLC (NGP), un parteneriat între The Walt Disney Company și National Geographic Society, se angajează să ofere lumii conținut științific, de aventură și de explorare de calitate superioară, prin intermediul unui portofoliu de active media de neegalat.

NGP combină televiziunile globale National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) cu activele media și cele orientate către consumatori ale National Geographic, inclusiv revistele National Geographic; studiourile National Geographic; platformele digitale și de socializare aferente; cărțile; hărțile; mediile pentru copii; și activitățile auxiliare care includ călătorii, experiențe și evenimente globale, vânzări de arhivă, licențe și afaceri de comerț electronic.

Promovarea cunoașterii și înțelegerii lumii a fost scopul principal al National Geographic timp de 134 de ani, în prezent ajungând la milioane de oameni din întreaga lume, în 172 de țări și 43 de limbi. NGP returnează 27 la sută din încasări către National Geographic Society, organizație non-profit, pentru a finanța activități în domeniile științei, explorării, conservării și educației. Pentru mai multe informații, vizitați natgeotv.com sau nationalgeographic.com.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici



© 2001 -  Media Expres SRL